Logo BOMSTART baru (kuning)-01

Ketahui Bagaimana Kami Bina Digital Marketing Agency Dari Zero Kepada 18 Orang Team Dalam Masa 1 Tahun.

Setahun yang lepas, dengan hanya berbekalkan laptop & internet, tanpa pengalaman dalam bisnes agency, tanpa unfair advantage, ketahui bagaimana kami bangunkan Bomstart Media dari ZERO kepada agency yang mampu close deal dengan syarikat gergasi dengan sales berbillion ringgit setahun. Kami akan kongsikan pengalaman & kesilapan kami supaya anda tidak akan mengulanginya.

Siapa Yang WAJIB Datang Ke Event Ini?

 • Pemilik Bisnes Agency
 • Orang Bisnes Berasaskan B2B
 • Orang Bisnes Berasaskan Servis (Online atau Offline)
 • Orang Yang Sedang Merancang Nak Buat Bisnes 2020

"...Setahun lepas, kami hanya mampu bermimpi alangkah bagus kalau ada agency sedia ada yang ingin share ilmu sebegini kepada kami yang baru nak merangkak naik..."

Kami sedar pencapaian kami ini tidaklah seberapa jika dibandingkan dengan pencapaian orang lain. Tapi pada kami yang telah melalui susah payah mendaki, perkongsian kami ini pastinya sangat-sangat berguna kepada orang lain yang berada pada fasa yang sama dengan kami setahun yang lepas. 

Apa Yang Bakal Kami Kongsikan

Macam Mana Kami Dapat Client Pertama?

Langkah pertama adalah yang paling sukar. Kami akan kongsikan strategi kami melangkah masuk ke dalam industri dengan langkah kanan dengan client sudah tidak sabar-sabar ingin kita jalankan kempen marketing untuk mereka.

Macam Mana Kami Cari Staf?

Staf yang macam mana yang kita inginkan? Apa kriterianya? Kami akan kongsikan pengalaman kami mengajikan staf dan macam mana nak kenalpasti staf yang bagus untuk bekerja dengan kita berdasarkan pengalaman kami sendiri.

Macam Mana Kami Scale Up?

Ketahui macam mana kami setkan Bomstart Media dalam mode scale up setiap masa. Anda perlukan mind-set & mood setup yang khusus untuk sentiasa bersedia dengan strategi scale-up seperti ini. Ketahui apa cabaran & kesilapan yang pernah kami lakukan.

Macam Mana Kami Close Sale?

Macam mana kami close sale dengan client bertaraf public listed company? Macam mana kami berjaya yakinkan mereka walaupun kami hanya setahun jagung? Apa cabaran buat sales dengan client dari bangsa lain? Kami akan kupas dalam tajuk ini semua yang anda perlu tahu tentang sales dari sudut pandang agency seperti kami.

Macam Mana Kami Dapat Leads Berterusan?

Kami akan kongsikan strategi kami untuk dapat leads berterusan dan predictable. Setiap bulan akan ada leads baru dan akan jadi client baru. Ini sangat penting supaya kita ada elemen boleh jangka dalam bisnes servis seperti ini. Tanpa elemen boleh jangka ini, kita tak mampu untuk plan ke depan.

Macam Mana Kami Urus Syarikat?

Ini syarikat Sdn. Bhd. pertama kami. Macam mana kami uruskan HR, Finance, Administration etc dalam bisnes tanpa pengalaman? Apa kesilapan yang kami dah buat yang senang untuk anda elakkan jika anda tahu terlebih dahulu sebelum ia berlaku?

0 +
Syarikat
0 +
Keyword Rank
0 k+
Organic Traffic
0 k+
Leads

...kemudian, kami buat keputusan untuk kongsikan apa yang telah kami belajar dan apa yang telah kami lalui sehingga kini...

Gambar ini diambil pada 2 Ogos 2018 pada ketika kami belum ada office dan belum ada staf. Kami terpaksa bekerja di perpustakaan PPAS Raja Tun Uda, Shah Alam.

"Jangan Pandang Rendah Apa Yang Kita Mampu Capai Dalam Masa 1 Tahun Dari Sekarang." - Bomstart Media

Bermula Dengan Apa Yang Ada Di Tangan!

Pernah tak anda mengagumi seseorang usahawan berjaya dan ingin ikuti jejak langkahnya. Kemudian tidak semena-mena anda dapati salah satu sebab dia boleh berjaya adalah kerana dia ada unfair advantage yang tak mungkin anda boleh bermula pada garisan mula yang sama dengan dia? Cerita kami ialah cerita tanpa unfair advantage!

 • Kami berasal dari kampung dari keluarga orang biasa-biasa
 • Kami & Ibu bapa kami tidak kenal orang-orang terkenal
 • Kami tiada akses kepada apa-apa sumber financing jika diperlukan
 • Kami tiada networking orang berpengaruh atau popular
 • Kami mungkin pada kedudukan yang sama dengan anda sekarang ini

PILIHAN TIKET

Jumlah Tiket Ditawarkan : 200 Tiket

Harga EARLY BIRD di bawah akan tamat dalam masa :

Days
Hours
Minutes
Seconds

Personal

RM 59
Seorang
 • Tiket untuk 1 tempat duduk

Team

RM 129
Bertiga
 • Tiket untuk 3 tempat duduk
Popular

NOTA : Selepas pembayaran dibuat, detail tuan puan akan masuk ke dalam list kami secara automatik. Kami akan hubungi tuan puan untuk proses seterusnya (apabila sudah hampir dengan event nanti).

Bilangan Tiket Yang Telah Terjual 61%
MASA & TEMPAT

Masa : 9 Pagi - 1 Petang

Tarikh : 15 Februari 2020

Kapasiti : 200 Orang Peserta

ATURCARA

8 am - 9 am : Pendaftaran & Networking Session

9 am - 9. 30 am : Pengenalan & Pencapaian Bomstart

9.30 am - 12 pm : Perkongsian Cerita Bomstart

12 pm - 1 pm : Sesi Soal Jawab

1 pm ~ : Networking Session

Bomstart Media Sdn. Bhd.

C-20-06, Level 20, Colonial Loft, Empire City, Jalan PJU 8/1, Damansara Perdana, 47820, Petaling Jaya, Selangor.

 • (+603) 7622 1758
 • Bomstart.my
 • 10 a.m - 5 p.m

© 2020 All Rights Reserved