MASTERCLASS DIGITAL MARKETING

KETAHUI CARA DAPATKAN LEBIH BANYAK LEADS, LEBIH RAMAI PELANGGAN DAN GANDAKAN JUALAN...

KETAHUI CARA DAPATKAN LEBIH BANYAK LEADS, LEBIH RAMAI PELANGGAN DAN GANDAKAN JUALAN...

...dengan gabungan 3 platform pemasaran online: FB Ads + Google Ads & SEO

Kami Tunjukkan Langkah Demi Langkah... 
(TEASER: Antara Strategi yang Bakal Dipelajari)

Kami Tunjukkan Langkah Demi Langkah... 
(TEASER: Antara Strategi yang Bakal Dipelajari)

60998899_1045954329126538_4505413946110377984_o

Result Strategi Ini?
Dari RM0.00 Kepada RM 103,694.40 Dalam Masa Hanya 90 Hari
(Bisnes E-commerce Fesyen)

Result Strategi Ini? 
Dari RM0.00 Kepada RM 103,694.40 Dalam Masa Hanya 90 Hari!
(Bisnes E-commerce Fesyen)

Jualan pada Mac 2019: RM0.00

jualan-OA-Mac

Jualan pada April 2019: RM18,301.00

jualan-OA-April

Jualan pada May 2019: RM103,694.40

jualan-OA-Mei

3 Sebab Kenapa Anda Perlu Sertai Masterclass Kami:

Pertama, masterclass 3 hari ini hanya cerita 100% tentang taktikal, teknikal dan strategi. Tiada acara menari-nari, jeritan motivasi dan sesi hot seat sembang juta-juta. Kita fokus tentang DIGITAL MARKETING yang REAL, bukan teori dan motivasi kosong.

Setiap hari kami bergelumang dengan FB Ads, Google Ads dan SEO. Kami tulis ayat iklan, konten, uruskan iklan dan buat iklan.

Maksudnya, bidang digital marketing ni memang MAKANAN KAMI.

Bila nak belajar apa-apa ilmu, biarlah belajar dengan orang yang memang amalkan ilmu tu. Bukan hanya mengajar teori semata-mata. Setuju kan?

Dalam bahasa yang paling mudah, kami nak transfer knowledge practical dari agensi kepada semua peserta masterclass.

Antara Hasil Klien-klien yang Kami Uruskan...

Jualan Produk Skincare & Make-up RM54,963.08 Dari FB Ads

Jualan Tudung RM72.619.36 Dari FB Ads

Jualan RM49.7K Dari Google Ads

Jualan Produk Fesyen RM48.6K Dari Google Ads

Jualan Baju Melayu RM32,347.00 dari SEO

Jualan OA dari SEO

Inilah Ilmu Digital Marketing REAL yang Kami Bakal Dedahkan...

Selain itu, ini 2 lagi sebab kenapa perlu sertai:

  • KEDUA, tahun ini iklan di FB makin mencabar. Anda perlu ketahui strategi dan taktik yang UP-TO-DATE supaya iklan anda kekal berkesan dan tidak rugi bayar duit iklan.
  • Ketiga, anda tidak boleh bergantung semata-mata pada FB sahaja. Anda perlu pelbagaikan platform pemasaran. Supaya, apabila berlaku masalah pada FB (contoh FB down atau page kena delete), anda masih dapat buat jualan.

Siapa yang Wajib Sertai Masterclass Ini?

  • Usahawan yang nak dapatkan lebih ramai pelanggan & kembangkan jualan perniagaan.
  • Tak nak harapkan FB semata-mata dan nak pelbagaikan platform pemasaran.
  • Prestasi iklan FLIP-FLOP, kejap okay kejap iklan ke laut. Nak belajar cara iklan yang betul dan dapat hasil yang konsisten.

AMARAN! Kelas Ini Tidak Sesuai Untuk Golongan Berikut

  • Harapkan ilmu yang seksi dan fancy.
  • Mencari SHORTCUT dan malas nak take action.
  • Langsung takde asas dan baru nak buat bisnes. (Kami tak ajar dari zero, fokus utama kelas untuk mantapkan bisnes yang dah sedia berjalan)

NOTA: Masterclass ini tekankan ilmu asas yang betul. Walaupun asas, ianya penting. Macam belajar matematik, kita perlu belajar asas kira-kira dulu. Nampak simple, tapi kalau tak mahir confirm tak boleh buat soalan matematik tambahan.

Siapa Pengajar Masterclass Ini?

photo_2019-06-12_14-48-14

Danial Arif
Paid Ads Manager Bomstart Media

Pengurus Paid Ads di Bomstart Media Sdn. Bhd.

Beliau berniaga secara online semasa sedang melanjutkan pengajian Ijazah (tahun 2013).  Ketika itulah beliau mendalami ilmu pemasaran digital. 

Pada tahun 2016, beliau mula bekerja sepenuh masa sebagai Copywriter/Content Writer di FA Marketing Sdn. Bhd. (Julai 2016 – Januari 2019)

Beliau sudah melatih lebih dari 1,127 orang usahawan tentang pemasaran digital. Pernah menjadi speaker jemputan oleh Yayasan Penyayang MPJBT, Riches Master Resources, Firdaus Azizi Training & Consultancy dan MDEC.

45179555_10156665906532999_8365186156060475392_n

Zulkifli AB
CEO Bomstart Media

CEO & Founder Bomstart Media Sdn. Bhd. 

Beliau bermula sebagai seorang blogger pada tahun 2006. Mula terlibat dalam dunia internet marketing pada 2008. 

Beliau adalah bekas marketer di Bookcafe.com.my bermula 2011 sehingga September 2017

Selepas 7 tahun bergelumang dalam dunia e-commerce, beliau buat keputusan untuk menjadi seorang E-Commerce Digital Marketing Consultant secara sepenuh masa.

55496023_10215487134624692_8265899740676227072_n

Rosman Al-Qadri
COO Bomstart Media

COO & Co-Founder Bomstart Media Sdn. Bhd.

Beliau juga adalah Pengarah bagi syarikat The Babystore PLT dan CMO syarikat BabyMama Trading Sdn Bhd. (lebih dikenali sebagai butik bayi Tateh)

Beliau mula terlibat dalam bidang e-commerce sejak tahun 2013. Beliau menggunakan SEO & content marketing sebagai medium pemasaran. Dua medium ini berjaya melonjakkan jualan thebabystore.com.my & mendapat tempahan dari luar negara.

Maklumat Lanjut Tentang Masterclass Ini

Tarikh: 13, 20 & 27 Julai 2019
Masa: 9 pagi – 5 petang
Tempat: Ara Eventhall, Shah Alam

Masterclass #1 - FB Ads

Modul 1: Polisi FB Ads

FB semakin ketat sekarang, banyak iklan kena reject. Ada yang dah berjalan 2-3 bulan pun boleh tiba-tiba kena reject. Untuk atasi masalah ini, kita kena faham polisi FB ads dengan teliti. Supaya iklan kita sentiasa bejalan dengan selamat dan dapat elak dari kena flag.

Modul 2: 2 Step & 3 Step Funnel

Kami nak tunjukkan anda funnel yang paling mudah dan ringkas tapi sangat power untuk dapatkan jualan yang banyak. Funnel ini berjaya lonjakkan jualan klien kami sehingga 103,694%! (Sesuai untuk bisnes e-commerce dan juga close sale Whatsapp)

Modul 3 : Pemilihan Jenis Objektif FB Ads

"Nak guna iklan jenis Post Engagement ke nak guna traffic? Ke sekarang kena guna iklan Messenger?" Dalam kelas ini kami dedahkan pro & con setiap objektif dan apa jenis iklan yang berkesan.

Modul 4 : Targeting & Interest Ads

Kami akan tunjukkan dengan jelas dan spesifik cara untuk dapatkan targeting dan interest ads yang berkesan. Supaya, anda boleh hasilkan iklan yang beri ROI lebih dari 4 kali ganda. (Setiap RM1 yang anda laburkan sekurang-kurangnya anda akan dapat balik RM4)

Modul 5 : Strategi & Taktik untuk Tawan Pasaran

Selain dari teknikal targeting ads, kami juga akan kongsikan strategi copywriting, gambar dan video iklan yang memukau. Iklan yang bagus bergantung pada gambar, video dan copywriting yang berkesan. 

Modul 6 : Basic FB Ads Retargeting

Pernah dengar iklan saka? Iklan yang jenis sentiasa kejar dan "MENGHANTUI" newsfeed tu? Haaa... Kami akan kongsikan asas bagaimana nak buat iklan yang sama. Supaya anda dapat "FOLLOW-UP" prospek anda secara AUTO! Teknik ini boleh bantu DOUBLE atau TRIPLE kan jualan anda sekarang.

Modul 7 : Analisa Data Ads Manager

"Iklan CTR berapa bagus? Kena tengok relevance score ke atau tengok cost per engagement?" Dalam kelas ini kami kongsikan data-data penting yang anda perlu tahu. Kami juga nak bocorkan mitos-mitos yang berlegar-legar supaya anda tak terpedaya dengan data yang tak penting.

Masterclass #2 - Google Ads

Modul 1: Polisi Google Ads

Seperti FB, Google juga ada polisi iklan mereka. Ini topik ynag paling penting kalau nak iklan sentiasa bejalan dengan selamat.

Modul 2: Jenis-jenis Iklan di Google

Ada beberapa tempat yang anda boleh beriklan menggunakan Google. Antaranya, YouTube, Gmail dan iklan di carian google. Kami akan kongsikan jenis iklan yang ada dan apakah jenis iklan yang anda perlu fokus untuk dapatkan leads & pelanggan.

Modul 3: Keyword Research

Kunci untuk buat Google Ads yang berkesan adalah "KEYWORD". Jika salah keyword, duit anda hangus begitu sahaja sebab iklan tak boleh convert jualan. Kami akan kongsikan teknik dan lubuk untuk korek keyword yang berpotensi tinggi untuk beri ROI yang banyak.

Modul 4: Jenis Keyword

Ada beberapa jenis keyword untuk Google. Antaranya, Broad Match, Broad Modified Match, Phase Match & Exact Match. Apakah semua ini? Penerangan lanjut ada dalam kelas. 😉

Modul 5: Cara Baca Data Iklan

Inilah antara topik penting. Jika pandai buat iklan tapi tak tahu macam mana nak baca data, susah nak buat iklan yang berkesan. Sebab, kita tak tahu macam mana nak turunkan kos iklan. Silap-silap, duit iklan burn macam tu je, sales RM00.00!

Modul 6: Optimization & Scaling Up

Cara untuk optimize iklan supaya kos dapat diturunkan dan dalam masa yang sama jualan meningkat. Selain itu, anda juga bakal ketahui strategi untuk naikkan bajet iklan supaya dapat gandakan jualan.

Masterclass #3 - SEO

Modul 1: Asas Pengenalan SEO

Sebelum masuk ke topik penting, anda kena fahami dulu apa itu SEO dan asas apakah kriteria yang Google ambil kira untuk masukkan website pada page 1. Tanpa asas yang betul, anda hanya akan buang masa dan web takkan masuk page 1 Google.

Modul 2: Teknik Keyword Research

Sama macam Google Ads, kunci untuk SEO adalah "KEYWORD". Kami akan kongsikan jenis-jenis keyword dan konten yang sesuai mengikut keyword. Anda juga bakal pelajari cara untuk dapatkan keyword yang berpotensi berikan jumlah trafik yang ramai dan cara untuk convert mereka kepada pelanggan.

Modul 3: Cara Menulis Konten SEO

Proses mencari keyword hanya akan jadi sia-sia... jika tak tahu macam mana nak hasilkan konten berkualiti. Konten yang berkualiti dapat memudahkan website anda untuk masuk rank page 1.

Modul 4: On-page SEO

Selain dari proses keyword research dan penulisan konten, anda perlu juga perkemaskan lagi susun atur konten. Anda perlu link semua konten yang anda supaya ada kaitan antara satu sama lain. Proses On-Page optimization akan bantu mempercepatkan lagi proses ranking semua konten-konten yang ada.

Modul 5: Backlink

Inilah modul paling penting dalam SEO. Dengan teknik backlink, anda dapat percepatkan proses ranking sehingga 50%. Katakan anda perlukan masa 6 bulan untuk rank, dengan teknik backlink, anda dapat rank hanya dalam masa 2-3 bulan je.

Berapa yang Perlu Dilaburkan?

Digital Marketing Masterclass (3 Hari)

13, 20 & 27 Julai 2019
RM 2697
  • Kelas 3 hari
  • 7 modul FB Ads
  • 6 modul Google SEO
  • 5 modul Google Ads
  • Jumlah durasi: 24 jam
  • T-Shirt PERCUMA
  • 30 Hari Group Support Whatsapp
  • FB Inner Community Group
  • Sijil Kelas
DISKAUN 63%

"Tuan... saya berminat. Tapi, saya nak daftar 1 kelas je? Boleh tak?"

JAWAPAN: Boleh, tapi harga lain dan diskaun tak sebanyak pakej combo masterclass 3 hari. Jika anda pilih kelas 1 hari, tiada group support disediakan.

FB Ads

13 Julai 2019
RM 799
  • Kelas 1 hari
  • 7 modul FB Ads
  • Jumlah durasi: 8 jam
  • T-Shirt PERCUMA
  • 30 Hari Group Support Whatsapp
  • FB Inner Community Group
  • Sijil Kelas

Google Ads

20 Julai 2019
RM 799
  • Kelas 1 hari
  • 6 modul Google Ads
  • Jumlah durasi: 8 jam
  • T-Shirt PERCUMA
  • 30 Hari Group Support Whatsapp
  • FB Inner Community Group
  • Sijil Kelas

SEO Masterclass

27 Julai 2019
RM 1299
  • Kelas 1 hari
  • 5 modul Google SEO
  • Jumlah durasi: 8 jam
  • T-Shirt PERCUMA
  • 30 Hari Group Support Whatsapp
  • FB Inner Community Group
  • Sijil Kelas

Berminat nak daftar tapi perlukan penjelasan lanjut?

Klik pada no telefon dibawah untuk call kami sekarang!
03 – 7622 1758
(Isnin – Jumaat, 10a.m – 5p.m)

Call kami sekarang untuk sebarang pertanyaan!
03 – 7622 1758
(Isnin – Jumaat, 10a.m – 5p.m)