Blog

Beberapa Insight dari Instagram Ads

Sepertimana yang dicanangkan, Instagram kini membuka peluang pengiklanan kepada semua pemilik perniagaan tidak mengira saiz atau lokasi. Pastinya ia menarik minat setiap pemilik perniagaan untuk menguji keberkesanan Instagram Ads untuk mencapai tujuan pemasaran masing-masing. Zulkifli AbCEO of Bomstart Media Sdn Bhd. Experienced in Ecommerce & Digital Marketing with a demonstrated history of working in the

Read More

Jom Kenali Apa Itu #MYCyberSALE Dan Bagaimana Untuk Sertai

#MYCyberSALE tahun ini akan bermula beberapa jam sahaja lagi iaitu dari 28 Sept sehingga 2 Oktober 2015. Beribu-ribu syarikat yang menjual barang secara online samada menggunakan marketplace seperti Lazada, 11Street, Lelong etc atau mempunyai laman web e-commerce sendiri menyertainya tahun ini. Pelbagai tawaran diskaun menarik bakal ditawarkan sepanjang #MYCyberSALE kali ini bagi menarik lebih ramai pembeli untuk

Read More

Bereksperimen Dengan Twitter Ads : Apa Yang Anda Ingin Tahu?

Jika anda seorang pengguna twitter, anda pasti menyedari semakin hari semakin banyak iklan yang dipaparkan kepada anda. Sebagai seorang marketer, pastinya ini menimbulkan tanda tanya adakah Twitter Ads ini berkesan dan berbaloi untuk dicuba? Kita semua tahu, kos iklan di Google Adwords dan Facebook Ads semakin hari semakin meningkat. Kemudian kita tercari-cari platform altenatif yang membolehkan kita ; Zulkifli

Read More

Facebook Untuk Orang Kaya, Netropolitan, Akhirnya Berkubur

16 September 2014, Netropolitan, satu rangkaian sosial yang memfokuskan kepada orang-orang kaya sahaja telah dilancarkan. Sewaktu dilancarkan Netropolitan mengenakan yuran sebanyak USD 9000.00 dan USD 3000 lagi yuran tahunan untuk setiap tahun berikutnya. Hari ini, rangkaian sosial ini sudah tiada lagi. Zulkifli AbCEO of Bomstart Media Sdn Bhd. Experienced in Ecommerce & Digital Marketing with

Read More

Tempat Cari Produk Untuk Start Bisnes Online

Kat mana nak cari produk untuk start bisnes online? Sudah pasti ini adalah soalah yang selalu bermain di fikiran mereka yang terfikir untuk memulakan bisnes online. Pada kebanyakkan masa, soalan ini berakhir dengan tidak berjawab dan cita-cita untuk berniaga terpaksa dilupakan begitu sahaja. Zulkifli AbCEO of Bomstart Media Sdn Bhd. Experienced in Ecommerce & Digital Marketing with a

Read More

Macam Mana Nak Tentukan Harga Jual Produk Bisnes Online?

Adakah anda bercadang untuk memulakan sesuatu bisnes? Adakah anda sedang merancang untuk membeli produk secara pukal kemudian menjualnya kembali kepada pelanggan dengan sedikit margin keuntungan? Apa formula yang ingin anda gunakan untuk menentukan harga jual produk? Zulkifli AbCEO of Bomstart Media Sdn Bhd. Experienced in Ecommerce & Digital Marketing with a demonstrated history of working in

Read More

Bomstart : Kisah Ramly Burger

Dipetik dari Facebook Syahril A. Kadir RAMLY MOKNI (RAMLY BURGER) Kalau korang tanya aku siapakah antara usahawan Melayu yang aku paling kagumi, jawapan aku adalah Datuk Ramly Mokni yang famous dengan burgernya, RAMLY. Ramly ni ‘media shy’ sikit sebab itu JARANG SANGAT kita baca kisah-kisah beliau dalam media. Ramly ni asal dari Tanjung Piandang, Perak

Read More